"Продължаваме промяната" и "Демократична България" планират да се явят съвместно на предсрочните избори.

Искаме да направим голямо обединение не само между "Продължаваме промяната" и "Демократична България", но и с всяко сдружение и организация, които се борят за нещо. Тази формула може да даде реално решение на ситуацията.

В 48-ото Народно събрание много ясно се разграничиха лагерите. Видя се, че коалицията на статуквото и хартията влезе в парламента, гласува си бюлетината и блокира законите по Плана за възстановяване. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Йордан Терзийски в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му партията ще търси подкрепа не само от ДБ, но и от останалите формации с цел "противопоставяне на това, което ни се е предлагало до момента".

"В това Народно събрание нямаше воля да се говори за политики. С всякакви процедурни трикове се отлагаше приемането на механизма за разследване на главния прокурор. ГЕРБ заявяваха, че са евроатлантици, но в края на Народното събрание отхвърлиха закони по Плана за възстановяване. Техният евроатлантизъм приключи", припомни той.

Пред Bulgaria ON AIR гостът подчерта, че по-различното в следващия парламент ще е обединението. Той не изключи възможността, ако бъде намерен общ език, "Продължаваме промяната" отново да работи с БСП.

"Не е моя работа да давам оценка на кабинета "Донев". За мен е важно да има последователна политика и проектозакони, които да се внасят в Народното събрание", коментира той.

Гостът отговори и на твърденията, че реденето на листите за предстоящите избори е предизвикало проблеми между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

"Много субекти са уплашени от обединението ни, ще се опитат да вкарат клин в него и да пускат опорки. Няма нищо такова. Целта ни е по-важна от личните амбиции на някого", категоричен бе той.

Терзийски отново подчерта, че от партията не биха се съгласили на коалиция с ГЕРБ и ДПС.

По отношение на състоянието на пътищата у нас депутатът обобщи: "Имаше едни чували и едни магистрали, още си караме по същите разбити пътища".

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/751920-terziiski-mnogo-subekti-sa-uplasheni-ot-obedinenieto-ni-s-db-shte-se-opitat-da-vkarat-klin-v-nego-i-da-puskat-oporki

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares