Решенията на Земеделския народен съюз относно участието ни в следващите избори ще бъдат взети до седмица. Работата ни с "Български възход" съвсем не е свършила и има как да продължим това сътрудничество. Вместо да търсим идентификация в това с кого не можем да си говорим, ние се опитвахме да покажем какво можем да правим и да бъдем спойка, която да подпомага едно управление.

Това заяви лидерът на Българския земеделски съюз и депутат от "Български възход" Румен Йончев в "Денят ON AIR".

По думите му фактът, че избирателите са им отредили мястото на най-малката парламентарна група, не им е дала възможност да налагат желания дневен ред.

"Имахме своите законопроекти, някои минаха през комисии, но никога така и не стигнаха до пленарната зала. Не е тайна, че дневният ред се определя от големите партии, а те държаха на предизборните закони, хартиената бюлетина - неща, които не интересуваха обществото, но подготвяха следващите избори", подчерта той.

Според Йончев "смесицата от технологии и системи за гласуване е доста объркваща и рискова като краен резултат".

"Прозрачността на изборите ще пострада. Свикнахме да получаваме изборния резултат в рамките на същата нощ - надеждно и проверено. Сега отново ще чакаме да се разнасят бюлетини, да се броят и смесват такива от машина и други от кутия. Процесът ще бъде по-бавен, което увеличава риска от измами", категоричен бе той пред Bulgaria ON AIR.

Йончев изрази мнение, че "начинът, по който се управлява България в момента, показва, че тя е страна без бъдеще".

"48-ото Народно събрание свърши повече от предходното, което може да се приеме като знак за постепенно, бавно и мъчително излизане от политическата криза. То обаче не се справи с най-важната си задача - сформирането на редовен кабинет", оцени той работата на парламента.

Йончев обобщи, че червените линии са се превърнали в идентификация на партиите

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/751926-ionchev-smesicata-ot-tehnologii-i-sistemi-za-glasuvane-e-dosta-obarkvashta-i-riskova-kato-kraen-rezultat

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares