Нов модел за управление на столицата предлага формацията "Екипът на София", в която участват над 80 експерти във всички области, свързани с градската среда. Целта е да се изготви ясна програма с график за изпълнение от следващия кмет, който ще бъде избран през есента, съобщи БНТ.

"Голяма част от нашия екип участва в изработването на градската стратегия и визия за София, а и в общинското предприятие "Софияплан". Този опит ни дава възможност да кажем следното: добре конструирана коалиция за изборите се превежда в добро управление след изборите. Това е нашата основна задача: да помогнем на политическите партии и да изпълним тези месеци до местните избори със съдържателна подготовка за това какво следва след тях", каза Жоро Пенчев, член на "Екипът на София".

Любо Георгиев заяви, че са разговаряли с "Продължаваме Промяната", "Демократична България" и "Спаси София".

"Но ключово за нас е разширяването на тази коалиция, която да надскочи партийните ядра и да включи активни граждански организации, като визирам кварталните групи. В последните години София има активна такава общност. Ако направим по-широка коалиция, ще убедим и голяма част от хората, които не гласуват", коментира Любо Георгиев.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/751677-sled-upravlenieto-na-gerb-i-fandakova-ima-li-shans-nov-model-za-upravlenie-na-sofia

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares