ГЕРБ настоява за нови инспекции от частни лаборатории на пътните ремонти в страната през последните 2 години и разплатени от служебния регионален министър Иван Шишков за няколко месеца. Причината - съмнения в субективизъм при досегашното им извършване, съобщават от novini.bg.

"Проверките се възлагат субективно, не вярваме на преценката му", посочи Росица Кирова на брифинг в парламента.

Николай Нанков заяви, че ГЕРБ не вярват на обективната преценка на АДФИ и "новата бухалка на служебната власт - ДНСК". Затова партията иска проверка от 2 независими лаборатории: българска и немска. ГЕРБ ще сезира ДНСК и Инспектората на Столичната община за ревизия на всички преместваеми обекти в район "Триадица" в София, включително и как са захранвани светофарните уредби. По думите на Нанков, пътищата, които ще проверяват, са малко на брой и са описани подробно. "Нашата информация е, че част от тях са под хипотезата "основен ремонт", но са възлагани като текущи ремонти и поддръжка", поясни той, но подчерта, че искането им не трябва да се тълкува като лична атака срещу Шишков, а като акт срещу "действията и бездействията, на които сме свидетели всеки ден".

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/751446-gerb-se-usamniha-v-ministar-shishkov-iskat-chastni-laboratorii-da-pravat-novi-inspekcii-na-patnite-remonti

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares