Народното събрание не намери силата в себе си да приеме Закона за разследване на главния прокурор. Това каза на брифинг пред журналисти служебният правосъден министър Крум Зарков, съобщи Агенция "Фокус".

"Бях обвинен, че съм упражнил натиск. Това е напълно вярно – натисках като народен представител, като протестиращ, в последния месец натисках като министър и ще продължа да натискам докато страната ни се превърне в истинска правова държава“.

"Обръщам се към всички, че този натиск трябва да продължи. Ако нещо разбрахме през изминалия месец, то е че без натиск няма да стане. В крайна сметка този закон ще бъде приет. Защото на първо място, е важен за българските граждани. На второ място, следващото НС ще бъде принудено да го гледа и да го приеме. Законът, който е изработен, не е импровизация и в един или друг момент ще стане част от ефективното право. Колкото по-бързо, толкова по-добре, защото това отпушва много пътища пред страната. Малко не достигна, но пак подчертавам, не време, а воля. Аз съм убеден, че тази воля в скоро време ще бъде факт“, допълни Зарков.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/751467-krum-zarkov-prizna-uprajnih-natisk-i-shte-prodalja-dokato-stanem-istinska-pravova-darjava

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares