Качеството на законотворчеството в 48-ия парламент заслужава оценка 2.50. Така проф. Огнян Герджиков оцени отиващия си парламент в студиото на bTV. Според него, имало е много прибързаност при вземане на решения относно законите.

"Това именно ме изважда от равновесие, не може така да се правят закони.

Законите са за години, а ние ги подготвяме за дни, затова после се налага да ги променяме", каза още той.

Според него, когато НДСВ управляваше, не е имало такива грозни случки. "Сега ги има, защото изглежда се завъртяхме надолу и съставът на НС не е от най-качествените. Има много злоба, неумение да се подхожда конструктивно. Искам да припомня, че Симеон II не каза нито една лоша дума на политическите си опоненти. Това заяви юристът.

По отношение на промените в НПК проф. Герджиков прогнозира, че нищо няма да излезе от това, тъй като тези промени бяха гласувани едва на първо четене, и на практика следващият парламент ще трябва да започва всичко отначало.

Бившият служебен премиер посочи, че той не би се подписал за референдума на ИТН, защото не е за такава кардинална смяна на системата.

"Това е едно заиграване с тези референдуми. Президентските републики в света са много малко, пък ние нямаме исторически опит, изглежда ми много екзотично", обясни проф. Герджиков.

Проф. Герджиков приветства завръщането на НДСВ на политическата сцена у нас и посочи, че "ако се наложи", той също би се завърнал в активната политика.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/750638-ognan-gerdjikov-oceni-sas-slab-250-rabotata-na-48-to-narodno-sabranie

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares