По време на посещението си в село Каравелово министър Шишков по доста груб начин се опита да прехвърли отговорността върху народните представители за това, че не се възстановяват щетите от наводненията в Карловско по достатъчно бърз начин. Това заяви в кулоарите на парламента Младен Шишков от ГЕРБ, съобщават от novini.bg.

По думите му служебният министър никога не е внасял в парламента каквито и да са промени за Закона за устройството на територията или Закона за обществените поръчки, които да ускорят тези процедури.

Депутатът категорично опроверга твърденията на министър Шишков, че народните представители от регионалната комисия са се "гаврили" с него. Обяснихме му с нормален тон, че това, което той предложи по една друга тема, която няма нищо общо с Карловско, няма как да бъде прието. Нека г-н Шишков да си погледне законодателството, защото там има достатъчно режими, с които могат да се направят тези бързи действия, които изискват хората от него, за да се възстановят както пътищата, така и цялата инфраструктура, обясни депутатът.

"За пореден път арх. Шишков прехвърля на здравата глава проблем – в случая на народните представители, че не са решили проблем, който той никога не се е опитал да решава. А проблем по отношение на нормативната база няма", подчерта от своя страна Николай Нанков. Той поясни пред медиите, че Законът за защита от бедствията от 2016 г. позволява на министър Шишков и на регионалното министерство да започнат възстановителни работи в Карловско.

Шишков е некомпетентен министър – създаде тежки внушения пред местната общественост, че депутатите били причината за тяхното бедствие. Не може да прехвърля на здравата глава проблеми. Законодателството позволява бързо строителство и това е записано в Закона за защита от бедствия, уточни Нанков.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/750491-gerb-zahapaha-shishkov-nekompetenten-e-prehvarla-na-zdravata-glava-problem-koito-toi-ne-e-opitval-da-reshi

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares