Случаят с Християн Пендиков е израз на десетилетна политика. На насаждане на омраза към българите и към всичко българско. Затова е много важно този път властите в РС Македония да заявят, че това е престъпление от омраза. Не е битов скандал, не е криминален случай. Това коментира в Перник президентът Румен Радев.

В понеделник в РСМ ще заминат вътрешният министър и председателят на ДАНС, за да научат на място какви мерки ще предприемат властите, за да се чувстват македонските българи защитени, допълни държавният глава. Ако те продължават да блокират каквото и да било българско, македонците сами се блокират за ЕС, заяви още държавният глава в коментар на новината, че РСМ е отказала в последния момент провеждането на театралната постановка "Вражелец".

Парламентът трудно ще навакса за три дни пропилените три месеца за осъществяването на правосъдната реформа и най-вече създаването на ефективен механизъм за контрол над главния прокурор. Това каза президентът Румен Радев.

Във връзка с инициирания от ИТН референдум за президентска република, държавният глава заяви: „Специално за моята институция - нямам нужда от посредници в диалога си с гражданите. Ако имам намерения за промяна на формата на държавно управление - ще го заявя сам”, подчерта Радев.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/750502-rumen-radev-makedoncite-sami-se-blokirat-za-es

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares