Парламентарното ни време не е добре организирано. То трябва да е разпределено по друг начин, за да ни стигне за решаване на най-важните задачи. Този парламент работи доста интензивно с доста извънредно работно време, особено във вторник, сряда, четвъртък и петък. По-голямата част от времето се изхабяваше за политически ПР.

Това заяви бившият регионален министър арх. Виолета Комитова от „Български възход“ (БВ) в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Най-важният въпрос е как решаваме проблемите в ежедневието на хората и бизнеса. Ние от БВ искаме да има конструктивен диалог и да се решават проблемите на гражданите. Ние давахме подкрепа за разумните предложения“, посочи тя.

„Моят личен принос е, че в Закона за устройство на територията направих така, че всички хора, които искат да си сложат фотоволтаици на еднофамилните си къщи, могат да го направят без да зависят от енергоразпределителните дружества. Това предложение бе гласувано с голямо мнозинство“, изтъкна арх. Комитова.

Тя коментира и проблемите със строителството на пътищата у нас. „Тази тема ще бъде винаги актуална, защото всички български граждани отделяме много голям финансов ресурс от средствата си и искаме всичко да е наред. Озадачена съм от твърдението на министър Шишков, че през 2022 г. са били положени само 7 км. асфалт по републиканските пътища. Пътностроителните фирми живеят само от този вид дейност, от какво са се прехранвали, ако това е така? През 2022 г. нямаше нито една стачка. Това е противоречие в думите на министър Шишков“, заяви бившия регионален министър.

„Строителството на пътища са процеси за милиарди и трябва да се прилагат нови принципи на управление, не както по-рано – да се плаща предварително за проектите. Като завърши проектът на хартия ще се знае колко време ще отнеме, колко ще струва и как ще се строи“, каза арх. Виолета Комитова.

Тя похвали лидерът на БСП Корнелия Нинова за смелостта и подхода да инициира лидерска среща. Според нея е била направена демонстрация на висше лидерство.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/750514-komitova-parlamentarnoto-ni-vreme-ne-e-dobre-organizirano

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares