Българската театрална постановка “Вражалец”, която трябваше да зарадва зрителите в три града в РСМ в началото на февруари, няма да се състои. Гостуването на едни от най-популярните български актьори бе по инициатива и финансиране на Фондация Българска Памет и Министерството на външните работи на Република България и трябваше да се състои на 1, 2 и 3 февруари в Битоля, Щип и Струмица.

В представлението на Театър Българска Армия участват Димитър Рачков, Асен Блатечки, Христо Бонин, Любомир Нейков, Светлана Бонин, Деси Бакърджиева.

“Вчера следобед в рамките на няколко минути получихме две известия от залите в Щип и Струмица за едностранно прекратяване на договорите за събитието", разкриха от Фондация Българска Памет. Като причини са изтъкнати възникнали технически проблеми на територията на театрите, свързани с електрическата система, покривната конструкция и отоплението, които не позволяват провеждането на събитие в тях. "Свързахме се и с битолския театър, откъдето не получихме категорично положителен отговор, че представлението може да се проведе по план. Така, за съжаление, постановката “Вражалец” няма как да гостува в Северна Македония на този етап”, допълват организаторите.

Те уверяват, че желанието им да зарадват и усмихнат хората в Северна Македония с гостуване на български театър остава и ще направят всичко възможно да реализират идеята на следващ етап.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/750506-makedonski-teatri-otmeniha-balgarskata-postanovka-vrajalec

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares