Според мен ще имаме редовно правителство. Президентската република вече диша във врата на партиите. Това заяви в студиото на euronewsbulgaria.com журналистът Ружа Райчева.

Първоначално изглеждаше предизвестен животът на Народното събрание. Дойде втори период, в който се виждаше, че ще има правителство. За мен срещата Нинова-Борисов показа, че имаше шанс за правителство, но те нямаха право да го съставят пред своите избиратели.

Най-вече наблюдаваме танц за пред избирателите, те имат неизпълними условия. За мен неприязънта Радев - Нинова прерасна в това тя да застане до Борисов. Според мен е много възможно да има правителство ГЕРБ, ДПС, БСП и НДСВ, ако влязат, добави тя.

Райчева коментира и темата с референдума относно създаване на президентска република: „Очаквам, че хората ще кажат „да“, но не мисля, че ще има такъв референдум. Тази идея стои все още в публичното пространство. Радев също говори за това, той по-скоро се чуди. Това е много по-опасна идея, защото дава властта в ръцете на един човек. По-добре е да се карат депутатите, да има плаващи мнозинства, отколкото да е еднолично, нека си представим един президент, който не ни харесва много, да управлява цялата република.

„Всички, освен Борис Бонев, са призраци от миналото, НДСВ как ще влязат, не виждам. За мен е много интересно новото ляво, има нужда от ново ляво, но то трябва да има нови лица, не Дончева и Първанов. Румен Радев може би някой ден би направил партия“, добави Райчева по повод завръщащите си и новопоявили се политически играчи.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/749020-ruja-raicheva-nepriazanta-radev-ninova-prerasna-v-tova-ta-da-zastane-do-borisov

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares