До месец и половина започва първата копка на 16 км от АМ „Европа“ от Опицвет и Сливница, които ще направят връзка със Северната скоростна тангента. Това каза за Радио София кметът на град Костинброд Трайко Младенов. През миналата седмица е била направена и първа копка на трасето на скоростния влак от гара Петърч до Драгоман.

„При нас остава да бъдат обсъдени някои устройствени неща с НКЖИ, във връзка с надлезите, необходимите тротоари и преасфалтиране от страна на държавата на определени пътища. Надявам се до месец всичко да бъде уточнено и напролет с първа копка на скоростния път да започне и първа копка на скоростния влак“, добави кметът на община Костинброд.

Трайко Младенов каза още, инцидента с цистерна с гориво, която се запали в събота в града се е разминал само с материални щети.

„Едното локално все още е обезопасено, тъй като там беше разлива на нафта. Изключително много благодаря на органите на МВР, които отцепиха бързо района, както и на костинбродските пожарникари“, каза Младенов.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/749031-naprolet-zapochva-izgrajdaneto-na-16-km-ot-am-evropa-ot-opicvet-i-slivnica

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares