Народното събрание ще заседава извънредно на 24 януари 2023 г. от 10.00 часа. Разпореждането за свикване на заседанието е на председателя на Народното събрание Вежди Рашидов и е на основание чл. 78, т. 1 от Конституцията на Република България, посочват от пресцентъра на НС, цитирани от БНТ.

В дневния ред на заседанието е включено изслушване на служебния министър на външните работи Николай Милков във връзка с поредния случай на физическо посегателство над българи и български граждани в Република Северна Македония.

Програмата предвижда Народното събрание да проведе и разисквания по питане към служебния министър на околната среда и водите Росица Благова за премахване на 9000 тона незаконни отпадъци в град Плевен и парламентарен контрол.

Преди това депутатите ще обсъдят законопроект за денонсиране на Споразумението за основаването на Международната инвестиционна банка и на нейния устав и на Споразумението за организацията и дейността на Международната банка за икономическо сътрудничество и ще разгледат на второ гласуване на промени в Закона за българския жестов език.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/749044-izvanredno-zasedanie-na-parlamenta-utre-vijte-kakvo-shte-se-obsajda

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares