Лидерът на "Възраждане" Костадин Костадин коментира на страницата си във Фейсбук информацията, че руското министерство на вътрешните работи е обявило българският журналист от разследващия сайт Bellingcat Христо Грозев за издирване по член от Наказателния кодекс.

"Тази година почивах само 3 дни през лятото и сега реших да добавя още 3 дни през зимата, та затова се оказа, че съм пропуснал една "шокираща" новина.

Докато съм си бил изключил телефона, интернета и всичко останало, целокупното българско грантаджийство е било разтърсено от новината, че един негов виден член бил обявен за издирване от руската прокуратура като чужд агент. Аз няма да коментирам факта, че Христо Грозев незнайно защо е представен като "разследващ журналист", след като всъщност е медиен магнат. Това не е първата, няма и да е последната фалшива новина на американските медии в България. Също така няма да коментирам факта, че Грозев е представен като чужд агент. Такива у нас с лопата да ги ринеш, и това въобще не е новина. Ще кажа само едно - ако това лице беше агент на българските служби, аз щях да съм първият, който да поиска българската държава да излезе с официална позиция в негова защита. Защото, независимо от сегашната ориентация на страната ни, агентите ни трябва да се пазят и закрилят - такава е позицията ни и за агентите на българската държава преди 1989 г., и тя е принципна и не подлежи на коментар. Агентите на България служат само на България, независимо кой я управлява - за добро или за лошо такава е съдбата на службите. В случая на Грозев обаче става въпрос за български гражданин, обвинен в работа за чужди разузнавания, говори се конкретно за английското МИ-6. Ето защо единственото, което мога да кажа, е че се надявам в много скоро време не да чакаме Русия или други държави да ни казват кой наш гражданин за кое чуждо разузнаване работи, а ние самите да ги покажем на българския народ. Защото е крайно време България да научи истината за своя прокажен и продажен политически, медиен, икономически и финансов "елит", откърмен, отхранен и отгледан от чужди служби и посолства с една единствена цел - да унищожи Родината ни! Възраждане ще се погрижи за това! Много скоро!!! п.п. в заключение прилагам една статия, при това от грантаджийска медия, за да се види истинският лик на т.нар. разследващ журналист.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/742846-kostadinov-v-sluchaa-na-grozev-stava-vapros-za-balgarin-obvinen-v-rabota-za-chujdi-razuznavania-govori-se-za-mi-6

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares