"Не знам кой е агне и кой е вълк. Но аз се уморих да следвам разсъжденията на едни такива "светли умове", които разсъждават изцяло в теорията на конспирацията".

Това заяви в ефира на Нова тв Томислав Дончев от ГЕРБ по повод публикацията на Кирил Петков във фейсбук с карикатура, в която вълк се крие зад овча маска.

"Дайте поред да мислим. Кои са представителите на ДПС в кабинета на Габровски. Аз не знам. Как може да се разсъждава за хората като за някакви крепостни. Значи, щом са работили при някого, до края на живота си трябва да имат клеймо на челото, че са човек на някой си, така ли", коментира той.

"Всички кандидати за министри са одобрени, подбрани от проф. Николай Габровски. Няма как да пресъздам всичките ни разговори с него, но когато ме е питал, аз съм давал отговор. Питал ме е за съвет, да, но подборът е негов", коментира той.

"Експертното правителство е опасно, когато не е ясно кой носи политическата отговорност за него. Тук няма такава опасност, защото политическата отговорност за "Габровски" я носим ние, ГЕРБ-СДС. Партията носи отговорност, но естествено и лидерът", посочи той.

"Това е нестандартно политическо действие, което се прави с цел да се намери изход от този политически блокаж. Защото ако беше номиниран политически кабинет, това щеше да е допълнителна инвестиция в политическото противопоставяне, отиваме март месец на избори, картината няма да се промени особено. Ако отидем за пети път на избори, искрено се притеснявам, че може да предозираме демокрацията и хората да започнат да се съмняват в политическата система такава, каквато е сега", посочи той.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/738907-tomislav-donchev-ako-otidem-za-peti-pat-na-izbori-shte-predozirame-demokraciata

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares