Председателят на Стратегическия институт за национални политики и идеи (СИНПИ) Калоян Паргов ще представи дейността на учредената неотдавна организация пред старозагорската общественост днес, предаде БНР. Визитата на Паргов в града е по покана на Живка Аладжова, която оглавява партийната организация „Георги Кирков“ към БСП-Стара Загора и е бивш областен управител на Стара Загора.

Фокусът ще бъде върху социално-икономически въпроси и важната за региона тема, свързана с бъдещето на Маришкия басейн в контекста на енергийната криза. Калоян Паргов оповести, изготвено от енергийния екип на СИНПИ, експертно становище за минно-енергийния комплекс.

„Ако ние направим тази стратегическа грешка, в този кризисен не само за нас, но и за Европа и света момент, в състояние на война да тръгнем да извеждаме от експлоатация и да затваряме точно тези централи, това ще бъде бедствие за България".

В дискусията ще се включи и финансистът Пламен Милев. Началото е от 18:00 ч. в конферентната зала на „Бест бутик“ хотел.

СИНПИ консолидира експерти от различни области и с различни политически убеждения.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/733555-pargov-zatvaraneto-na-moshtnosti-v-marica-iztok-shte-bade-bedstvie-za-balgaria

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares