Полша не се подготвя за война. Това заяви посланикът на Полша в България Н. Пр. Мачей Шимански пред БиТиВи за падането на двете ракети в Източна Полша.

Според него никой не изстрелва за един хамбар скъпа ракета.

По думите му в Полша се чували руски ракетни удари по Украйна.

Ако няма руски ракети във въздушното пространство на Украйна и Украйна няма да изстрелва ракети, които да падат на полска територия, коментира Шимански.

Той посочи, че Полша има стари руски системи, но модернизирани и са натовски. Полша започва инсталирането на американски системи "Пейтриът", стана ясно от думите му. Шимански посочи още, че Полша купува военна техника - самолети и танкове. 90% от руснаците подкрепяли войната до един момент - до момента на мобилизацията. Когато обаче войната засегна тях, руснаците станали пацифисти.

"Русия събуди и другите държави от НАТО, че няма безопасни и сигурни зони", изтъкна посланикът.

Все още се водят дискусии да се активира член 4 от договора с НАТО, който предвижда разговор между съюзниците в Алианса. Ако е нещастен случаят, тогава няма да има намерение на трета страна да нападне Полша, която остава в бойна готовност, категоричен бе Шимански. Той добави, че най-вероятно става въпрос за грешка на украинската противовъздушна отбрана.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/731229-poslanikat-na-polsha-v-balgaria-ne-se-gotvim-za-voina

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares