"Към момента комумикацията с "Газпром Експорт" е прекратена или несъществува от тяхна страна. Това, което ние правим, е да се държим като добросъвестна страна по договора, с необходимата комуникаци, с необходимата позиция, така че да бъдем защитени от всякакви евентуални претенции от тяхна страна, а от друга страна, да засилим нашата позиция за възможни претенции от нас към тях.

За момента това е, което можем да направим при положение, че ответната страна просто не отговаря на нашата комуникация", каза служебният министър на енергетиката Росен Христов в парламента, цитиран от "Фокус".

"Естествено, вървим с юридическо съпровождение в целия този процес, тъй като, както знаете, сумите са големи и потенциален арбитраж с неясен резултат не е желана опция. Това, което в мометна правим, е да бъдем максимално изрядни и добросъвестни по договора, което да засили нашата позиция при евентуални разбирателства чрез или извън арбитраж", допълни той.

Според Христов, България не е получила руски втечнен газ, а газ от танкер от Норвегия. Това, което се иска от компании, с които България търгува, е да гарантират произхода и той да не бъде руски. Той обаче обърна внимание, че няма химичен път, който да доказва произхода на молекулите газ.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/731250-rosen-hristov-nie-komunikirame-s-gazprom-te-s-nas-ne

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares