Не е важно какво ядоса Христо Мутафчиев, а какво ядоса българското общество. Така шефът на артистите коментира есемеса си до Вежди Рашидов, цитиран и в пленарната зала - че хората ще дойда със сопи.

Това стана на втория ден от опитите да се избере председател. Ама си включили таксиметъра на 6000 лева заплата, възкликна Мутафчиев.

Някой изобщо не искаше да има работещ парламент. По-скоро някой отвън, но ако знам кой, аз ще съм президентът на тази държава, коментира актьорът.

Народът, избрал тези хора, иска да работят. Той видял протеста на Спешната помощ и затова всъщност не излъгал в съобщението си до Вежди, че има хора с пръчки. Видял ги как носят прътовете от плакатите си.

На политици не пиша съобщения, пиша съобщения на приятели, отсече шефът на артистите пред Би Ти Ви. Като пример назова Камен Донев - не е политик, но е обществено активен, пък и защо да не е е министър на културата.

На Бойко Борисов би написал да говорят повече за изкуство в предизборните си послания. А на Кирил Петков - че театърът е пространство за изкуство, така че да не прави неща, от които не разбира.

На следващия министър на културата ще напише, че е готов да работи с него, но ще му е коректив.

Виждам опити за разговори, дали ще има правителство вече е друг въпрос, коментира Мутафчиев. Усъмни се във вариантите за кабинет на малцинствата или служебният да остане с този парламент, като напомни да се внимава какво позволява конституцията.

Да не се занимават с глупости, а да си свършат работата, без да изнервят хората - това призова Мутафчиев депутатите. Защото изнервянето на хората води и до престъпления. Не виждал обаче смекчаване на тона в НС. Дори даде “срок” на парламента да се оправя до 10 ноември, защото заминава за Лондон на кратко турне.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/723827-hristo-mutafchiev-deputatite-sa-vkluchili-taksimetara-na-6000-leva-zaplata-a-ne-rabotat

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares