Двеста и петнайсет общини в страната ще са в обхвата на Плана за развитие на земеделието и селските райони. Това посочи служебният министър на земеделието Явор Гечев, който участва в Годишната среща на местните власти, организирана от Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

По думите му първоначалните разчети сочат, че над 500 милиона евро ще отидат целево по отношение на проекти, свързани с българските общини.

Той коментира, че Стратегическият план за развитие на земеделието и селските райони е всичко, което ще се случва в земеделието през следващите 5 години. Към момента всички 405 забележки са напълно отстранени, а от месец при комуникации с ЕК са изчистени и над 105 допълнителни отметки, уточни министърът.

Планът е в официалната система на ЕС, каза още служебният министър. Той допълни, че Стратегическият план трябва да има своя база в законите на страната. Подготвен е законопроект по изменения на Закона за подпомагане на земеделските производители, допълни Явор Гечев.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/723870-avor-gechev-nad-500-miliona-evro-za-obshtinite-po-plana-za-razvitie-na-zemedelieto

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares