В тези три дни е много трудно да се говори за победи и победени, защото най-тъжното бе, че всички обявихме война на парламентаризма. Когато държавата е слаба всички се опитват да имат надмощие. Слава Богу, че накрая победи разума. Беше недопустимо да оставим държавата в парламентарна криза.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС Десислава Атанасова в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Ние положихме всички усилия, за да имаме работещ парламент. Традицията беше нарушена. Почти винаги втората политическа сила се е съобразила с вота на българските граждани и много рядко е номинирала председател на НС. Ние бяхме склонни на компромиси, за да заработи НС. От вчера водим дебата да осигурим някаква разумна алтернатива. Днес това бе единствената възможност да заложим на разума и аз поздравявам колегите, които днес гласуваха и направиха този избор възможен“, обясни Атанасова, цитирана от novini.bg. „Все още не са преминали емоциите от предизборната кампания, затова предложихме да търсим съмишленици по ценности и приоритети, зад които можем да се обединим. Предложихме го преди месец, но тогава никой не пое подадената ръка. Ние все още сме готови за разговори“, припомни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС в НС.

„Не знам защо е нужно първата политическа сила да се извинява на някого за нещо? Ние правим компромиси в името на България. Ние можем да търсим и да намираме мнозинства по важните теми за България. Ако има отговорни хора в този парламент, които искат да го правят, сме готови да водим конструктивен и открит дебат с другите политически сили. Ако това не се случи, изходът е ясен – избори“, предупреди Десислава Атанасова.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/723495-desislava-atanasova-ako-ima-otgovorni-hora-v-tozi-parlament-sme-gotovi-da-vodim-debat-ako-ne-izbori

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares