"Ако по-същия начин се продължи с невъзможността на ГЕРБ да сформира мнозинство, то те сами няма да са в състояние да направят коалиция", заяви Радостин Василев от "Продължаваме Промяната" пред БНТ.

Според Василев ГЕРБ-СДС не са имали план по какъв начин да търсят мнозинство и нямат идея как да управляват.

За това според представителя на ПП на втората политическа сила не може да бъде вменявана вина.

Василев смята, че едно действащо правителство е по-добро, отколкото служебното правителство на президента Радев, но не съществува възможност за диалог между първата и втората политическа сила.

"С ГЕРБ не можем да управляваме и да ги подкрепяме по никакви въпроси. С тях не може да обсъждаме политики. Няма да седнем на разговор с контактната им група", категоричен е Василев.

Според него членовете на ГЕРБ се държат по начин, който предполага те много трудно да получат подкрепа от "партията на промяната".

По думите му при връчване на втори мандат на ПП коалиция е възможна с традиционните партньори на партията - БСП и ДБ. Според него представителите на Българската социалистическа партия по-скоро биха седнали на разговори с ПП, отколкото с ГЕРБ.

"Да се надяваме, че днешната подкрепа за кандидатурата на Вежди Рашидов няма да коства един втори мандат", допълни Радостин Василев.

Той смята, че голяма част от българските граждани и включително симпатизантите на левицата изпитват удивление, че БСП са издигнали кандидатурата на Вежди Рашидов за поста председател на Народното събрание.

"Ако можех да си представя че БСП би подкрепила кандидатурата на Вежди Рашидов, то по-трудно ми бе да си представя, че тя би го издигнала. Още повече, БСП оттегли кандидатурата на един изключително подготвен кандидат в лицето на Кристиан Вигенин. Не искам да си представям какво му е на господин Вигенин. Твоята партия да изтегли кандидатурата ти и да издигне кандидатурата на Вежди Рашидов, който е точно кандидатът, който не трябва да бъде председател на Народното събрание", завърши Василев.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/723509-radostin-vasilev-pp-ot-gerb-namat-idea-kak-da-upravlavat

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares