Как би изглеждало правителство на националното спасение?

"Това ще се реши от органите на партиите. На мен ми звучи странно, за да не кажа - политически безотговорно. В парламентарната демокрация се явяваме на избори чрез политически партии, които носят отговорност, но в един момент казваме, че няма да правим политическо управление, а ще го облечем с някоя друга дума.

Ние сме последователна и конструктивна политическа сила, която носи отговорност за своите действия", каза депутатът от "Демократична България" Йордан Иванов в студиото на "Денят ON AIR".

Той припомни, че партията му не издигна кандидат за председател на Народното събрание.

"Начинът, по който изглежда отстрани парламентът в момента, разбирам, че не е приятен. В този фрагментиран парламент не е правилно и ние да участваме с наш кандидат. Предложихме разумно решение - на ротация, на начина, по който се случва в Европейския парламент. Ние не сме измислили нещо ново. Тук има нещо, което всички пропускат - това са временни решения, за да може да започне българският парламент и да разгледаме всички законопроекти", допълни Иванов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него диалогът се подобрява и се вижда изход от политическата криза.

"На "Демократична България" търпението ѝ не е изчерпано и ще продължим да предлагаме разумни решения, за да може това да се случи. Има положителна посока на движението на процесите, има политически сили, които не са предложили своите кандидати. Ако трябва - ще се проведат нови разговори", подчерта народният представител.

И поясни, че ако назрее необходимост - те са готови да предложат кандидат също.

"Съвестта на "Демократична България" е чиста, не защото си заравяме главата в пясъка, а защото полагаме методично и непрестанно усилия за разрешаване на тази криза. Тя може да катализира отношения между партиите, които в крайна сметка да доведат до управление. ДБ има много ясни линии, върху които ще стъпи при разговори. Всички политически партии са в предизборна риторика и се надпреварват да дават обещания", заяви Йордан Иванов.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/723255-iordan-ivanov-db-savestta-ni-e-chista-ne-si-zaravame-glavata-v-pasaka

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares