Участъкът oт автомагистрала „Тракия" между Стара Загора и Ямбол се нуждае от основен ремонт, това са около 30 км, съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков в ефира на БНТ.

Взетите проби от настилката в отсечката показват, че част от асфалта липсва, отбеляза още министърът.

„От Нова Загора до Ямбол има голяма загуба на материал. Колкото повече материал е спестен, толкова по-бързо се амортизира магистралата“, уточни Иван Шишков. До 10 дни ще има резултати от лабораторните изследвания за качеството на материала, добави той и обясни, че има съмнения и за качеството на вложения материал.

"Може би още в самото възлагане на строителството на двата лота е било замислено всичко това, което намерихме", смята Шишков.

"Гаранцията за магистралите е 5-7-10 г., в зависимост от асфалта. Това, което може да се каже е, че липсата на асфалт е довела до предсрочна нужда от ремонт на участъка от А1 Нова Загора - Ямбол. В единия лот фирмата строител е гръцка фирма, а на другия лот фирмата е същата, която ремонтира жълтите павета в София", това заяви служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков по повод ремонтите на пътищата в държавата.

"Лошото във всичко това е, че ремонтите в центъра на София трябва да бъдат завършени до март месец следващата година. Притеснявам се, че градът ще загуби пари, а ремонтът няма да бъде качествен. Начинът, по който се възлагат ремонтите и се извършва строителството, според мен целият този процес е на изключително ниско ниво от държавата и общините", каза още той пред БНТ.

"Няма как всички фирми да са лоши. Според мен имаме лош стопанин в лицето на държавата и общините. Лотът, който е с по-малкия асфалт е струвал по-малко и започвам да си мисля, че целият този процес е бил заложен още от самото начало", коментира още регионалният министър.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/721983-ivan-shishkov-lipsata-na-asfalt-vodi-do-predsrochen-remont-na-am-trakia

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares