Богдан Милчев от Института за пътна безопасност заяви пред bTV, че има корупция в Министерството на регионалното развитие, покровителствана от президентството. Той добави, че това му е казано от уволнен служител, който е готов и да свидетелства.

„В МРРБ има много тежка корупция с опънат чадър от президентството.

Виолета Комитова, Димитър Стоянов, който бе министър на вътрешните работи, отиват със строителна фирма при президента. Аз ги назовавам публично, отиват при президента и му докладват за искане на подкуп от действащ тогава и сега заместник-министър Захари Христов. Президентът, вместо да сезира прокуратурата да извърши проверка по тези данни, които му докладват, си замълчава и този случай се потулва. Нищо не се прави вече близо 6 месеца по този случай. Това се е случило, когато Комитова е била служебен министър, но и сега, и тогава заместник-министър е Захари Христов. Това ми го разказа служителят Тодор Стоянов“, разкри Милчев. Той не пожела да назове за коя фирма става дума, защото срещу нея имало голям натиск. Милчев обясни и че не знае в какъв размер е поисканият подкуп.

„Ние се опитваме да търсим начин. Задавахме въпроси на президента, задаваме въпроси на прокуратурата. Прокуратурата не е уведомена от президента. Аз аз не съм свидетел на това нещо, на мен ми е разказано. Ето аз в момента уведомявам прокуратурата, тя може да се сезира. Много е тежко държавата ни е овладяна и това е много трудно и тежко“, добави Милчев.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/721815-bogdan-milchev-v-mrrb-ima-mnogo-tejka-korupcia-s-opanat-chadar-ot-prezidentstvoto

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares