„Това е отговорност на първата политическа сила. Аз виждам забавяне при тях. В 47-ото Народно събрание Кирил Петков и Асен Василев направиха срещи още преди връчването на мандат. Според мен е важно да има лидерство и компромиси, за да има редовен кабинет, което е важно за България, защото има кризи.

За мен е важно да се направи опит от ГЕРБ за съставяне на правителство“.

Това заяви в „Тази неделя“ Настимир Ананиев от „Продължаваме промяната“. „Ние ще бъдем конструктивна опозиция, но не такава, както в 47-ото Народно събрание – процедури безчет, провалени заседания. Трябва да се държим отговорно“, допълни той.

„Ако няма редовен кабинет, това ще бъдат провал за Бойко Борисов“, категоричен е Ананиев. Според него от 1 януари трябва да се вдигне минималната работна заплата и пенсиите, за да могат да догонят инфлацията.

„От ГЕРБ искат ли правителство? В последните дни виждам атака срещу машинния вот. Дали не искат да бутнат машинния вот и да идем на избори? ГЕРБ свалиха кабинета „Петков“. Няма как да работим с тях. Корупцията и кражбите са основна наша тема“.

Председател на парламента

„Нормално е първата политическа сила да предложи председател на Народното събрание. Работил съм с Росен Желязков в Комисията по транспорт. Струва ми се умерен. Нормално е опозицията да се въздържи от подкрепа“, посочи той. Ананиев уточни, че в първия работен ден на Народното събрание има много логистика и няма да се обсъжда възможността за кабинет.

Пътищата

„Има машини, които да обследват настилката и да проверяват слоевете без да се дупчи пътя, да се види дебелината на слоевете, за да се разбере откъде е крадено. Пари има, но трябва, когато се прави един път, той да е качествен“. ДНСК, АДФИ и прокуратурата чакат да видят дали ще има правителство и кой ще на власт и дали ще си свършат работата, или няма да си свършват работата, добави представителят на „Продължаваме промяната“.

„Министерството на регионалното развитие беше на „Има такъв народ“. Българският избирател заяви своята позиция, че тази партия предаде промяната и реформите. За едни 4 млрд. лева оттеглиха министрите си“, обясни Ананиев.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/721816-nastimir-ananiev-ako-ne-se-sastavi-redoven-kabinet-tova-shte-bade-proval-za-boiko-borisov

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares