На 16 октомври военновъздушните сили на България празнуват своя празник. По този повод гост в "Денят започва с Георги Любенов" беше командирът на военновъздушните сили генерал- майор Димитър Петров.

Той коментира, че във военновъздушните сили са ангажирани над 6000 души. Основна задача за нас е да гарантираме суверенитета на страната.

Имаше промени след началото на войната в Украйна, коментира Петров.

Техниката е изправна, хората са високо мотивирани и подготвени, хората трябва да са спокойни за това, което правим, допълни Петров. В момента страната се охранява само от националния екип, няма еърполисинг. Планираме и за в бъдеще да си партнираме с наши колеги, каза още Петров.

Той не се ангажира с дата, в която българските МиГ-29 ще бъдат приземени, тъй като към момента няма резервен тях вариант. Работи се по въпроса за ремонт на МиГ-29 в Полша. Българската бойна авиация трябва да има възможности да защитава небето си, коментира командирът на ВВС. Вариант е и самолети под наем.

По думите му темата се политизира, а трябва да се вземат конкретни действия, за да е гарантиран крайният резултат - съхраняване на способностите на българските ВВС.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/721818-komandirat-na-vvs-raboti-se-po-vaprosa-za-remont-na-mig-29-v-polsha

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares