"С номинацията на Росен Желязков за председател на 48-ото Народно събрание даваме знак. Той е човек с огромен административен опит, житейски мъдър, балансиран и много добър юрист. На нас ни трябва консенсус, имаме всички възможности парламентът да почне с безспорните въпроси и той има точно тази нагласа".

Това заяви пред БНР Радомир Чолаков, избран за депутат от ГЕРБ-СДС в 48-ото Народно събрание. По думите на Чолаков не трябва да се допуска при гласуването на бюджета за следващата година да се раздадат предизборно повече пари.

В предаването "Неделя 150" той изтъкна, че има парадокс в това, че всички политически сили нямат големи различия във вижданията си за това, което трябва да се направи за съдебната реформа:

"Същинските противоречия може би са в управлението на общите ни пари. БСП и ПП са за това да се вземат заеми и да се раздават пари. ГЕРБ и ДБ сме за строга фискална политика".

Според Радомир Чолаков вторият мандат за съставяне на правителство няма как да бъде реализиран без подкрепата на ГЕРБ-СДС, ДПС или "Възраждане":

"Не разбирам каква е разликата между първия, втория и третия мандат, след като и в трите случая ще е необходимо максимално широко мнозинство в парламента, освен публични унижения: "За да не става надцакване и различни парламентарни сили се бият пред Деловодството на парламента коя да е първа, за да внесе проект за решение за предоставяне на военна помощ за Украйна, може би е добре тези, които биха подкрепили едно такова решение, да го формулират заедно, да го подпишат заедно и да го внесат заедно. Трябват ни широко скроени хора в момента", зави той.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/721843-radomir-cholakov-sashtinskite-protivorechia-mejdu-partiite-moje-bi-sa-v-upravlenieto-na-obshtite-ni-pari

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares