Наша цел е да има правителство, въпреки че никак няма да бъде удобно да се управлява и заради кризата, и заради тази конфигурация, в която се намираме. Това каза Тома Биков от ГЕРБ пред bTV.

„Първо сме поканили „Демократична България“ и очакваме да дойдат на разговори.

Мисля, че основната носеща конструкция на такова управление би могло да бъде ГЕРБ и „Демократична България“. Ако не се случи, значи отиваме на избори“, добави той. Биков обясни, че тези разговори са, за да се види дали ГЕРБ и ДБ въобще имат нещо общо

„Аз мисля, че ние показваме дори само с тази заявка, която в момента правя, че сме готови да проявим политическа смелост“, добави той.

Според него България има нужда от проевропейско и антикризисно управление.

„Има партии, според мен, които биха могли да формират такъв тип мнозинство. Въпрос е на желание и смелост от страна на някои формации. Има конституционно мнозинство в Народното събрание. „Продължаваме промяната“, мисля, че не трябва да участват в изпълнителната власт. В мнозинството биха могли да участват по различни теми ДПС, дори и БСП, при гласуване в залата например“, добави Биков. Според „Демократична България“ независимо от търсенето на мнозинство за правителство и председател на парламента, трябва да се водят разговори за бюджета. И от властта, а не от БСП.

От „Продължаваме промяната“ пък са готови да опитат да съставят правителство с втория мандат.

Въпреки че например ПП вече заявиха, че няма да подкрепят кандидата им за председател на парламента от ГЕРБ се очаква да предложат Росен Желязков.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/721846-bikov-ne-misla-che-prodaljavame-promanata-trabva-da-uchastvat-v-izpalnitelnata-vlast

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares