ГЕРБ няма да бави процеса, ако партиите не постигнат консенсус около първия мандат за съставяне на кабинет, заяви Екатерина Захариева. По думите ѝ обаче българският народ за поредни избори казва, че трябва да бъде намерен начин за коалиционен кабинет.

„Ние няма да казваме не искаме този да е министър-председател и тези да са министри.

Нека започнем първо разговорите, за които считаме, че са най-важни за България в момента”, добави тя.

Относно преговорите за еврозоната, Захариева каза: „Поне „Да, България” и ДПС са много ясно „за” това. За „Продължаваме Промяната” имам съмнения предвид факта, че всичко, което правиха във финансовата политика ни отдалечаваше от еврозоната”, уточни политикът.

Дали хората в евентуален кабинет ще бъдат експерти, предстои да бъде уточнено по време на разговорите. „Това ще бъде политически кабинет. След като бъде подкрепен от партиите в парламента, той е политически кабинет”, каза Захариева пред Нова телевизия.

Все още не е ясно дали партията на Бойко Борисов ще подаде ръка за втория и третия мандат. „Считаме, че е важно да има правителство. Българският народ очаква това от нас. Ние обаче спечелихме изборите - и нека видим какво ще стане с първия мандат”, заяви още тя.

От ГЕРБ-СДС ще изпратят свои представители на срещата, инициирана от БСП по въпросите за цени, доходи и бюджет.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/721684-ekaterina-zaharieva-gerb-nama-da-bavi-procesa-ako-ne-se-postigne-konsensus-okolo-parvia-mandat

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares