Постоянно се подобряваме в киберсигурността и ще се справим с руските хакери. Убеден съм, че усъвършенстваме възможностите си. Ние почти тайно доставяме оръжия срещу Украйна, това не е повод за хакерски атаки. Като по-слабо звено сме мишена на руските атаки. Това важи и за хакерските атаки, и за взрива на Кримския мост.

Това заяви за "Офанзива" Валентин Радев, бивш министър на вътрешните работи.

Според него руското следствие няма да каже истината. "Охраната е много сериозна и е чудно как е минал този камион. Ако взривът е бил амониева селитра, тоест обикновена тор, смесен с нещо, той е наполовина по-слаб от тротила, но е по-достъпен. Кримският мост е построен по нареждане на Путин. Това е знаков мост за логистиката и за руския президент. Той е най-добре охраняваният в Европа, как не са видели над 22 тона експлозиви? Как съвпаднаха двете скорости - на камиона и на влака? Няма разрушения, каквито предполага толкова мащабен взрив. Имало е допълнително взривове в колоните на моста", коментира Радев.

Той подчерта, че система за ПВО може да хване дрон. "Украйна е изстреляла каквото е имала и иска по-модерни, нови средства за отбрана. А ние от догодина оставаме без самолети и може да се наложи друга държава да прави еър полисинга на България", посочи Радев.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/721715-valentin-radev-ot-dogodina-ostavame-bez-samoleti-i-moje-da-se-naloji-druga-darjava-da-ni-pravi-ear-polisinga

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares