Радев прави това, което може и както е свикнал. Има авторитарни тенденции по силата на неговата социализация в армията. Предстои да поеме голяма част от тежестта на развитието на тежката зима. Няма място за тревога, истинският проблем е извън страната. Политиците са се отдали на домашни дълбоко провинциални караници, докато селото гори.

Има императивна необходимост от стабилно правителство. Това каза за "Офанзива" социалният антрополог Харалан Александров.

По думите му има опит да се приключи разрушителен конфликт и да се започне сътрудничество между партиите. "Лидерът трябва да функционира на три интерфейса - към противниците си, където да започне нормализация на разговора и търсене на съгласие; вътре в организацията си, най-вече към радикализираните ядра, както и към външния свят", обясни той. Според него ще спечелят повече системните партии, най-вече ГЕРБ, а покрай тях и ДПС. "Ще има естествена карантинизация на политическия диалог. Когато това се случи, Петков и Борисов ще се харесат. Недопускането на Митрофанова е символен жест, защото Русия има колониално отношение към нас. Влизаме във връзка с реалността и се осъзнаваме", смята Александров.

Мнението му е, че зависи дали политиците влязат в разумен разговор, дали ще има успех или провал на лидерството. "Горещо се надявам, че поне част от лидерите ще вземат този изпит от историята и ще успеят да отидат към разбирателство. Ако не, алтернативата е авторитаризъм", подчерта той.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/721719-haralan-aleksandrov-politicite-sa-se-otdali-na-domashni-dalboko-provincialni-karanici-dokato-seloto-gori

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares