"От това, което виждаме, никой не иска правителство. Ако искаха правителство, щяха да предложат програми и да се опитат да се обединят". Това каза пред БНР журналистът Мартин Карбовски.

Според него казусите дали да бъде поканена руската посланичка Елеонора Митрофанова на откриването на 48-ото Народно събрание и дали да бъде поканен украинският президент Володимир Зеленски да направи видеообръщение към българския парламент показват "старата отвратителна приказка за подмазването на големия брат".

"Не мога да разбера как в рамките на 30 години да се повтаря все една и съща приказка, но все в по-нецензурен и порно вариант. ... Президентът е дипломатичен, но аз искам да преведа думите му на хората и да се запитаме има ли въобще българи в парламента. По начина, по който започва това Народно събрание, ако гледаме обективно, ще видите, че в парламента сме избрали хора, които не са българи. ... Нацията не избра българи в българския парламент".

"Ако това идва от "Козяк" (улицата, на която се намира посолството на САЩ в София - б.р.), някой трябва да отиде да каже на американците нещо пацифистко, да не ни вкарват във войната, да не ни вкарват в такъв скандал с мечката, която спи през една граница. Защо трябва ние, малките, да ритаме мечката. Някой може да го тълкува като обявяване на война, особено в контекста на взривяването на Кримския мост".

Мартин Карбовски попита:

"Евро-атлантизмът представлява ли идеята да казваш кой да идва и кой да не идва в парламента, а в същото време да не си дал обяснение за чекмеджето? Един политик не би трябвало да има чекмедже и това би трябвало да се разследва. Това е дневният ред!".

Според него Бойко Борисов е избрал "ястребите" Росен Плевнелиев и Соломон Паси в преговорния екип за съставяне на правителство, "за да избегне отговорността, ако се събере правителство и ни въвлече във война, той да каже, че те така са се разбрали".

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/721462-martin-karbovski-naciata-ne-izbra-balgari-v-balgarskia-parlament

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares