Желаем да бъде изслушан г-н Зеленски в българския парламент, но считаме, че за първото тържествено церемониално заседание не е подходящо. Разбрахме се на първия председателски съвет да обсъдим въпроса и да вземем решение. Мисля, че има мнозинство да се случи. Това заяви пред журналисти избраният за народен представител от "Продължаваме промяната" Никола Минчев.

По темата с военната помощ за Украйна Минчев посочи, че партията е готова да подкрепи такава идея, но уточни, че на първо време трябва да се видят какви ще са конкретните текстове.

По други въпроси бившият председател на 47-ия парламент уточни, че от ПП не участват в преговорите с контактната група, която бе предложена от Борисов.

Минчев каза още, че не споделя мнението на президента Радев, че партиите в момента се занимават с други неща, които не са в интерес на българските граждани.

Въпросът с присъствието на г-жа Митрофанова е от интерес за достойнството на българската държава, така че това категорично не е страничен въпрос за обществото, обясни той.

Минчев подчерта, че от ПГ на ПП няма да подкрепят правителство на малцинството на ГЕРБ, заявявайки ясно, че партията е "единна" по този въпрос.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/721484-nikola-minchev-vaprosat-s-prisastvieto-na-mitrofanova-e-ot-interes-za-dostoinstvoto-ni

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares