Една от най-светлите дати в българската история - 22 септември - тази година беше грозно употребена от шепа зависими от невежеството, късата памет и собствените им комплекси лица. Българският Ден на независимостта беше използван за странната инициатива "Мрак за светлина", която имаше за цел да угаси осветлението на паметника на Съветската армия в София и на монументи, свързани с Русия, в останалите градове в страната за две нощи.

Това било знак на независимост от руската зависимост в съвремието. Абсурден каламбур, олицетворяващ дългогодишния напън на дузина и половина отявлени русофоби да скрият факти от историята.

"Мрак за светлина" е нонсенс. Също като "Смърт за живот" и като "Война за мир". Тази кампания не е нищо друго, освен зловеща карма за пожелалите мрак с илюзията, че той ще донесе светлина.

"Мрак за светлина" е равно на война. А войната не носи мир. Войната води до унищожение. Във войната няма победители, има само жертви. Затова е важно да знаем и помним историята и допуснатите грешки, които доведоха до Втората световна война. Както и до всички войни назад във времето. Точно в това е смисълът на паметниците - да бдят над късопаметните.

Тъжно е, че в горещата фаза на предизборната кампания едни определени политически сили отчаяно се борят за гласове чрез манипулиране на исторически факти от миналото, вместо чрез търсене и предлагане на решения за бъдещето. Историята обаче не може да бъде индулгенция за провала на политиката им днес. Тази кампания и тези предсрочни парламентарни избори ще минат. Ще дойде важната за нашия град кампания за местните избори. БСП - София ще влезе в нея с ясна визия за промяна в София, за превръщането на нашия град в модерна европейска столица. Ще предложим решения, ще работим за по-удобен и приветлив град за всички нас, ще мислим за хората, ще градим бъдещето.

Едно нещо няма да направим - няма да рушим! Няма да се опитваме да заличаваме следите на историята. Няма да гасим светлините на миналото, за да е светъл пътят пред нас...

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/715514-bsp-sofia-mrak-za-svetlina-e-zloveshta-karma-za-pojelalite-mrak-s-iluziata-che-toi-shte-donese-svetlina

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares