Със сблъсък на мнения по тема „Външна политика” продължават предизборните дебати в студиото на „Здравей, България”. За войната в Украйна, енергийната сигурност, Шенген и мигрантската война говориха Александър Симов от БСП, Людмила Илиева от „Демократична България", Милен Керемедчиев „Има такъв народ” и Деян Николов от „Възраждане”.

За евроатлантическата коалиция:

„Темата е най-голямата медийна измама, която някога съм виждал. Не съм видял такова разделение в обществото”, заяви Симов.

„Присъствието на България в Европа е константа. Всички трябва да го браним, а не да се възползваме от него”, поясни Илиева.

„Не мисля, че има такъв дебат. Преди 17 години, когато се подписа членството на България в НАТО, имаше огромна подкрепа”, смята Керемедчиев.

„Видяхме, че някои от българските подразделения на международни медии вече пишат по темата. Лично смятам, че евроатлантическата коалиция ще се случи по нареждане от американското посолство. Всички маски ще паднат”, каза Николов.

Изнася ли България оръжие за Украйна:

„България не трябва да изнесе дори един патрон за Украйна. Ситуацията е специфична. Не бива да бъдем част от разпалването на конфликта”, каза депутатът от БСП.

„Имаме агресор и жертва. Естествено, че сме на страната, която е подложена на системно унищожаване”, смята представителят на ДБ.

„Тази двойствена политика да говориш едно и да правиш друго е видна и за малките деца. Очевидно е, че България изнася оръжие”, твърди Керемедчиев.

На подобно мнение е и Деян Николов.

„Ясно е за всички, че България тайно изнася оръжие за Украйна. Трябва да запазим неутралитет и да се погрижим за българската общност в украинската държава”, поясни той.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/713413-na-debat-za-vanshnata-politika-iznasame-taino-orajie-za-ukraina

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares