„Министерството на иновациите и растежа беше създадено с една- единствена цел- да се стимулират иновациите и инвестициите у нас. Това беше неговата мисия и неговия фокус от самото му създаване. Това е едно от най-хубавите министерства, защото то носи надежда за бъдещето и надежда за развитие, без да е обременено от тежки наследства от миналото”.

Това коментира Даниел Лорер от ПП, в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Според политика през първото тримесечие на тази година, преките чуждестранни инвестиции в България са се увеличили четири пъти спрямо миналата година. „Има изключително голяма динамика на пазара. Това, което трябва да си даде сметка всеки един българин е, че чуждестранните инвестиции у нас са на изключително ниско ниво изобщо. Защото за 12 години ние създадохме имидж, че Българя е политически рискова дестинация”.

„Ние възстановихме работата по европейските програми, които бяха затлачени, и по Плана за възстановяване и устойчивост. Само той е 13 милиарда. Всичките могат да бъдат усвоени, ако българските политически сили разберат, че Планът за възстановяване и устойчивост зависи от реформи. Повечето инвеститори искат да видят стабилно управление на страната, за да направят своя избор. Криза има в цяла Европа. И тя е криза на инфлация. Важно е да се знае, че инфлацията е глобален феномен”, каза Лорер.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/713462-daniel-lorer-inflaciata-e-globalen-fenomen

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares