За съжаление Русия (СССР) съществува само в две "агрегатни състояния" - агресия към съседите или вътрешен разпад. Няма стабилно състояние на развитие в сътрудничество със съседите, което е нормалното за Евроатлантическата общност (НАТО и ЕС, стратегически партньори по света).

НАТО бе създадено да защити Свободния свят от агресията на СССР, продължи по време на разпада на СССР да управлява рисковете и прехода на страните от Варшавския договор към НАТО.

Днес отново трябва да се сдържа брутална агресия на Кремъл към Украйна (Грузия, Молдова, Сирия и други зони) и е логично това да доведе до поредния разпад, който трябва да се управлява по-умело и предотврати следваща агресия ...

Естествено НАТО е изправено и пред други рискове, освен проблемите около Русия, но за наше щастие се справя блестящо със задачата да гарантира сигурността и отбраната ни в един крайно несигурен свят.

Ние сме НАТО!

П.С. С генерал Ходжис съм работил от времето когато бе командващ в Измир и после във Висбаден, а сега и като изследовател във Франкфурт ... За него казват: "Това, което във Вашингтон още не смеят да си го помислят за Европа, той вече го прави на практика със съюзниците на терен."

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/712902-velizar-shalamanov-s-mrachna-prognoza-za-rusia

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares