Председателят на Национално Движение Русофили и партия „Русофили за възраждане на Отечеството“ Николай Малинов участвал в Москва в събитие в памет на светия благоверен княз Александър Невски, пише rusofili.bg. На 12 септември на територията на Министерството на външните работи на Русия, на площад „Смоленская-Сенная“, бил открит бюст на Александър Невски, на когото Русия посвещава този Ден за памет.

„Александър Невски е изиграл съдбоносна роля за съхраняването на руската държавност, за консолидирането на нашия народ пред лицето на външните опасности, за опазването на неговата културна и религиозна самобитност и за укрепване на православието – най-важното обединяващо начало“, казал в своята реч при откриването министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров. „Александър Невски отново ни припомня: Русия не може да бъде покорена“ – под това заглавие пък отразява събитието телевизия „Царьград“. „С този забележителен руски герой мнозинството от нас асоциират самата руска държава“, отбеляза в словото си Константин Малофеев, председател на Съвета на директорите на телевизията, помогнал също и за осъществяването на идеята за паметника. В хода на събитието Сергей Лавров разговарял с Николай Малинов, като основната тема на разговора им беше идеята за създаване на Международно русофилско движение. Малинов запознал министър Лавров с напредъка в подготвителната работата. Няма по-подходящ момент от сегашния, за да се демонстрира волята на народната дипломация за международна съпричастност с Русия, аргументира позицията си председателят на Национално Движение Русофили. Министър Лавров изразил подкрепа за създаването на Международно движение на русофилите и пожела на неговите инициатори и организатори силен дух и смелост в начинанието. „Радвам се, че сте на свобода!“, били първите думи на Лавров в разговора му с Николай Малинов, цитиран от rusofili.bg.

От източници близки до осведомените ФАКТИ научи, че среща между Сергей Лавров и Николай Малинов не е имало, а двамата единствено са снимани заедно. Малинов е присъствал на събитието като гост на Константин Малофеев, който е можел да вземе хора със себе си като придружители. Срещата-разговор била измислена изцяло с рекламна цел, а реалният резултат е просто едно селфи с външния министър на Русия. Същият резултат постигна скоропостижно простилият се с премиерския пост Кирил Петков при уж официалното си посещение в САЩ, реалният резултат от което бе...селфи с президента Джо Байдън.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/712918-nikolai-malinov-kato-kiril-petkov-v-sasht-izprosil-si-selfi-s-lavrov

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares