Служители на Дирекция „Национален парк Пирин“ проверяват случай с намерена мъртва дива коза на територията на парка, съобщават от Посетителския информационен център към парка на официалната си фейсбук страница.

Оттам посочват, че на 6 септември в социалните мрежи е публикувана снимка на убита дива коза и информация, че тялото е намерено в района на седловина Премката, (между връх Кутело и връх Вихрен), на територията на Национален парк „Пирин“.

Служители на дирекцията са извършили проверка на терен на днес по подадения сигнал и са установили, в непосредствена близост до туристическа пътека, мъртва женска дива коза, която е обезглавена.

Уведомени са Районно полицейско управление – Банско и Окръжна прокуратура - Благоевград. По разпореждане на разследващия полицай в момента са извършени действия по сваляне на трупа на животното и предаването му за извършване на експертиза, посочват от дирекцията.

Оттам допълват, че дивата коза е вписана в Червената книга на България като застрашен подвид. От дирекцията посочват, че според законодателството за подобно деяние се предвижда наказание с лишаване от свобода до пет години, както и глоба от 5 хиляди до 20 хиляди лева.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/711123-obezglaviha-zashtitena-diva-koza-v-pirin

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares