Академик Николай Денков, водачът на листата за област Враца - Деница Симеонова, и кандидат-депутатът Кирил Кунгалов посетиха руините на "ученическото градче" във Враца, което има потенциал да се превърне в отлична база за многопрофилен университет – място, на което младите хора ще могат да получат необходимото образование и възможността да останат и да се развиват у нас, съобщават от пресцентъра на "Продължаваме промяната".

"Има един регион в България, в който има огромен дефицит на висше образование и това е Северозападният. Без необходимите специалисти няма как регионът да се развие. За мен това е кауза! Да създадем един истински университет във Враца, който да подготвя учители, инженери, икономисти, аграрни специалисти, информатици - професионалисти, от които регионът има нужда", сподели акад. Денков.

"Това място е символ - бившето ученическо градче на Враца. Искаме да създадем нов кампус, в който да се обучават младите хора, после да останат и да развиват бизнес тук. Направихме първите стъпки, подкрепете ни, за да си довършим работата“, каза Деница Симеонова.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/711124-denkov-iska-universitet-vav-vraca

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares