Колкото и виртуален да е напоследък животът, без реални хора и работа на терен нищо не става - до този извод явно е стигнала ПП. При учредяването си през април формацията твърдеше, че ще е "облачна партия", "ще живее основно в интернет", няма да изгражда "отживели йерархии", дори щяла да функционира без местни структури.

Обаче в момента се основават структури дори в малки населени места, избират се координатори, наемат се служители на заплата... - все елементи от традиционния партиен живот - без които не може, след като формацията освен за парламентарни сега, се стяга и за местни избори догодина.

Най-видимо процесът върви във Варненска област. Структури са изградени вече във Вълчи дол, Бяла, Провадия и дори село Приселци, община Аврен. Същото се случва и в другите региони, макар да липсва информация в публичното пространство. Областният координатор за Варна Благомир Коцев (областен управител доскоро) съобщи пред "Сега", че процесът наистина обхваща цялата страна. "Действа се вертикално", поясни той, имайки предвид, че структурирането върви от по-големи към по-малки селища.

"Сега" научи, че в Плевенска област се търсят хора на 8-часов работен ден за около 1000 лв. заплата. Задачата на наетия е да помага в изграждането на местни структури и на изборите.

Реално процесът тече заедно със събирането на членове за секционните комисии и застъпници. От някои региони долитат новини, че набирането им отново върви по традиционния за партиите начин: виден член на ПП (бивш депутат, например) се обръща към опитен изборджия от съответното селище да му намери хора; скоро хората са намерени - без значение, че преди са го правили за други партии; без значение също, че изборджията в момента съдейства и на други формации.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/710781-pp-gradi-strukturi-v-selata

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares