Изясняват се причините за тежката верижна катастрофа между три автомобила на пътя София-Самоков край Панчарево. Инцидентът е станал в късните часове на вторника на бул. „Самоковско шосе”, на отбивката за Бистрица. При катастрофата има загинал и деветима ранени, двама от които са в тежко състояние. В тази отсечка има знак за ограничение от 30 км/час.

„В посока Панчарево лек автомобил губи управлението и навлиза в насрещното движение. Възможно е да е предприето изпреварване, въпреки че е забранено. В автомобила са пътували момче и момиче, които са се прибирали от семейно тържество. Момчето е шофирало. Има версия, че има употреба на алкохол, но това ще кажат назначените експертизи”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” експертът по пътна безопасност Диана Русинова. "В района се предприемат и много неправилни изпреварвания, въпреки че маркировката го забранява", допълни тя.

По думите ѝ насрещно движещият се автомобил, в който са се врязали младежите, се е движил с 90 км/час. При челния им сблъсък в тях се врязва и трета кола.

„Във втория автомобил е имало четирима души. Двама от тях са в тежко състояние. Те са били в предната част на колата. Другите са с по-леки наранявания. По-леко пострадали са и пътуващите в третия автомобил. Загиналия всъщност е шофьорът в първата кола, а спътничката му е с тежки наранявания и множество фрактури”, посочи Русинова.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/710793-diana-rusinova-posochi-kakvi-sa-vazmojnite-prichini-za-tejkata-katastrofa-krai-pancharevo-

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares