Връщат родилки в болницата в Разград. Бременните сами трябва да търсят здравни заведения за раждането, а болницата в града спешно търси лекари.

От 5-ти август болницата в града връща родилките не поради липса на апаратура, а на лекари.

Две млади жени в отделението по патологична бременност с тръпка очакват рожбите си.

Не знаят къде ще се наложи да раждат.

“Ще бъде много трудно, защото наблизо други болници няма”, споделя една от бременните пациентки, която е от Исперих.

Д-р Василена Манолова, специалист акушер-гинеколог, е предупредила своите пациентки, че в Разград не може да бъде осъществено раждане на този етап. Това е така, защото от две седмици в разградската болница няма неонатолог и родилният сектор е затворен.

“Временно е преустановен приемът на родилки, като в спешни случаи родилките се приемат на територията на лечебното заведение, специалистите ги преглеждат, преценяват конкретния случай и ги изпращат към съседни лечебни заведения”, обясни Теодор Гарвалов-председател на Съвета на директорите МБАЛ-Разград.

От болницата спешно търсят лекари и не пестят средства за привличането им. Ако не се намери специалист-неонатолог, щяло да се наложи понижаване нивото на компетентност на АГ-отделението в разградската болница.

В малката областна болница пациентите преминали през АГ-отделението от началото на годината са близо 500. Родените през тази година бебета са 137 и само 12 от тях са били недоносени.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/706147-bolnicata-v-razgrad-vrashta-rodilki

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares