"Трите формации-"Продължаваме промяната, "Демократична България и БСП заедно няма да съберат и 100 депутати. България в тази сложна и тежка ситуация има нужда от стабилно управление и нормализиране на политиката. Имаме нужда от проевропейско управление".

Това заяви в ефира на Нова ТВ Тома Биков от ГЕРБ.

"Ние нямаме никакво желание да управляваме с "Продължаваме промяната", но разговори трябва да има с всеки, политическият диалог трябва да бъде възстановен, защото видяхте тяхното неразбирателство до какво доведе".

Той сподели още: "Имаме достатъчно варианти за поста на премиер, така че избор има. Г-н Борисов е бил три пъти премиер на България и е естествено той да бъде в късата листа. Кой трябва да е първи в тази листа не мога да ви кажа. Не очаквате да ви кажа от сега кой ще ни е кандидат за министър-председател, нали? Харесва ми обаче, че очаквате да сме първи на изборите“.

"Ситуацията е различна, така че няма как да предложим от същото, ако влезем в управлението. Това, за което трябва да мислим е за решаване на политическата криза, защото ако не решим нея, нищо друго няма да потръгне. Докъде стигнахме опозицията да приема актуализацията на бюджета например. А отговорността за инфлацията на страната е знаете на кого", каза той.

"Имаме идеи, предлагаме ги и който ги споделя е добре дошъл. Аз не мога да гарантирам, че ще има 48 парламент, а ако няма, отговорността ще бъде на тези, които съсипаха и предните парламенти", заяви още Тома Биков.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/705596-toma-bikov-pp-db-i-bsp-ne-mogat-da-saberat-i-100-deputata

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares