От събора на БСП на Бузлуджа Александър Симов заяви, че няма да се изненада, ако вдругиден види досегашния депутат от "БСП за България" Крум Зарков като правосъден министър.

По повод влошените отношения между БСП и държавния глава Симов коментира в "Денят започва с Георги Любенов", че социалистите не са се конфронтирали умишлено с никого.

"Когато предишната власт подло, гадно и арогантно атакува президентството, социалистите излязоха на площада, за да се обявят срещу модела на Борисов и Гешев. Когато обаче това управление беше поставено под мощна медийна атака на същите тези сили, които атакуваха президента, за съжаление Румен Радев не излезе да защити това управление. А можеше да даде по-голям кредит на доверие - това остава неприятно усещане у мен.", изтъкна той.

БСП няма от какво да се срамува след участието си в управлението, допълни Александър Симов.

"Дали сме понесли или не щети от участието си в управлението, ще видим от резултатите на изборите, но нямаме повод да се срамуваме от нашите избиратели. Това, че защитавахме нашите цели, доведе до най-социалния бюджет, който България е имала през последните десетилетия. Вярно е, че управлението беше сложно и в него участваха идеологически несъвместими партии, но тази несъвместимост беше възможна, защото ние заедно трябваше да се справим с най-мрачното наследство на ГЕРБ. Не успяхме да го направим, но се надявам да получим нов вот на доверие, за да си свършим работата.", каза той.

Той заяви, че предизборна коалиция с "Продължаваме промяната" и "Демократична България" не е възможна, но след изборите може отново да седнат на масата на преговорите.

"Ние сме партии с различен профил и идеология. Възможно е обаче след изборите да седнем отново и да преговаряме по програмата, по която постигнахме съгласие. И знам какво казват хейтърите и спиматизантите на ГЕРБ, но точно защото сме противоположни партии и знаем различията си, успяхме да създадем много продуктивно сътрудничество по темите, по които имаме съгласие. Консенсусът антиГЕРБ е истинската разделителна линия в нашето общество.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/700228-aleksandar-simov-predizborna-koalicia-s-pp-i-db-ne-e-vazmojna-no-sled-izborite-moje-otnovo-da-pregovarame-

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares