Ако парламентът е "умен", ние можем да отменим избора на председател на КЕВР още преди да е влязло в сила решението на Конституционния съд (КС), въпрос вече на политическа воля и решение е какво ще предприеме Народното събрание.

Така коментира пред журналисти в парламента Ива Митева от "Има такъв народ" решението на съда по отношение избора на председател на регулатора.

"Въпросът е преди решението на КС да влезе в сила, дали можем да задействаме другата процедура и нещо да спасим", подчерта тя, цитирана от novini.bg.

"Отговорността за КЕВР е на партията и парламентарната група, предложили кандидатурата за председател", посочи още Митева. Тя припомни, че от ИТН много пъти са алармирали за тази кандидатура, така че е ясно кой носи отговорност.

"За КЕВР от коалиционните партньори ни бяха извивани ръцете. Това бяха текстове, подадени от Лена Бориславова, тя самата пред мен се кълнеше, че кандидатът им отговаря включително и на старите изисквания, дори не е необходима тази поправка в закона, не касае него", сподели още Ива Митева.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/698048-iva-miteva-koalicionnite-partnyori-ni-izvivaha-racete-za-kevr-

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares