Президентът Румен Радев връчи третия проучвателен мандат на БСП. Той беше приет от председателя на ПГ на БСП Георги Свиленски.

"В изпълнение на Конституцията на Република България възлагам на БСП да посочи кандидат за министър-председател. БСП успя да запази добрият тон в една сложна ситуация. Показахте, че можете да търсите консенсуса и да работите с останалите политически групи.

Вярвам, че ценностите, които обединяват хората от левицата - мир, солидарност, свобода, са ценностите, които трябва да се ръководи всяко едно българско правителство", обърна се държавният глава към Свиленски, който прие мандата, съобщават от Dariknews.bg.

"Все още нямаме кандидат за премиер. Първото, което ще направим е да сложим програмата, която изработихме преди две седмици на масата за разговори. Първи ще поканим "Продължаваме промяната", защото тя е обединяващото между трите партии, но е и възможност за обновяване на отношенията ни с досегашните партньори в правителството", коментира Нинова след получаването на мандата.

 

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/697200-rumen-radev-pri-vrachvaneto-na-mandata-kam-bsp-pokazahte-che-mojete-da-tarsite-konsensusa-

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares