Всички данни, записи, актове, фишове и наказателни постановления на нарушители на пътя да бъдат публикувани. Това предлага министърът на електронното управление в оставка Божидар Божанов. Така, според него, ще става ясно дали сред тях има рецидивисти. Това написа той във Фейсбук, цитиран от frognews.bg. Ето и още от думите му:

В петък изпратих писмо до МВР с предложение (и в рамките на правомощията ми по линия на отворените данни) да публикуваме данните, запис по запис, за всички актове, фишове, електронни фишове и наказателни постановления, с всички данни за тях (какво са нарушили, къде е нарушението, каква е глобата и др.). Със заличени лични данни на нарушителите, но с анонимизирани идентификатори, така че да стане ясно ако има рецидивисти. От данните няма да е ясно кой е рецидивистът, но ще бъде ясно в кой град колко шофьори има с множество нарушения.

Данните ще могат да бъдат ползвани и за анализи за повишаване на пътната безопасност от общините и неправителствения сектор.

Смятам, че ще имаме достатъчно време за техническата работа по публикуването на тези данни, които ще допринесат за по-безопасни пътища, по-ефективен контрол и превенция и спиране на "чадърите" над нарушители.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/695051-bojanov-predlaga-vsichki-aktove-fishove-i-postanovlenia-na-patnite-narushiteli-da-se-publikuvat-

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares