„Продължаваме Промяната” не затваря пътя за преговори, но от партията не искат да изневерят на принципите си - нулева толерантност към корупцията. Това каза в студиото на „Здравей, България” депутатът от ПП Мирослав Иванов.

„Влизане в правителство с ДПС, ГЕРБ, ИТН, със сегашните им лидери - за нас ще бъде прекалено голям компромис с нашите ценности.

Оставаме верни на това, което сме казали. Имаме програма и тя включва съдебната реформа и антикорупционната програма”, обясни той

Иванов уточни, че ако депутатите от „Има такъв народ” желаят да подкрепят програмата им - състав на правителство и кабинет е възможен. „Ако тяхното ръководство се запази, не виждам как ще се състави кабинет”, е неговото мнение.

Според него ИТН не са диалогични и вървят в посока, която прекалено силно се различава от тяхната, тази на БСП и „Демократична България”. Той даде пример със саботиране на Комисията по конституционни и правни въпроси. „Това беше поредният явен сигнал, че колегите от ИТН, с това ръководство, не желаят да извършат антикорупционната реформа”, добави Иванов.

Той допълни, че фокусът на ПП не е отиване на избори, но уточни: „За нас е безпредметно да се съставя кабинет, който не иска да извърши съдебната реформа и да се бори с корупцията. Именно в борбата с корупцията виждаме основния двигател оттук нататък за промени”, каза още Иванов.

Content Original Link:

https://fakti.bg/bulgaria/695063-ivanov-pp-ako-se-zapazi-rakovodstvoto-na-itn-ne-vijdam-kak-shte-se-sastavi-kabinet

Добавете коментар

Security code Обнови

Изпратете
0
Shares